Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

SZEPTEMBER HAVI PROJEKT

Kedves Gyerekek!

 

Ebben a hónapban a Népmese Napja alkalmából rendezünk projekt hónapot. Ez a hónap egyben Benedek Elek születésének hónapja is. Éppen ezért a következő feladatok közül választhatsz!

 

1. feladat

 

Verseny!

 

Iskolánk felolvasási versenyt rendez. A teendőd a következő: Válassz ki egy népmesét. Gyakorold a szép, folyékony és kifejező olvasását, majd mutasd meg mit tudsz! A verseny időpontja: szept. 28.

 

2. feladat

 

Plakátra fel!

Keress a könyvtárban vagy az interneten Benedek Elek életével, munkásságával kapcsolatos könyveket, kiadványokat és a gyűjtött anyagból készíts plakátot. Ezt a feladatot párban is megoldhatod.

 

3. feladat

 

Kutatásra felkészülni!

Ha szereted a népmeséket és az érdekességeket, akkor kutakodj a könyvtárban és az interneten. Keresd meg, hogy honnan erednek a népmesék, milyen népmesei elemek vannak, mik a jellemző tulajdonságai! Keress szlovák népmeséket, egyet be is mutathatsz!

 

4. feladat

 

Fogalmazz ügyesen!

Ez a feladat főként a 3-4. osztályos tanulóknak szól, de a kisebbek is megpróbálkozhatnak vele. Főként akkor tudod megoldani, ha a felolvasási versenyre beneveztél. A feladat lényege, hogy írd le pár mondatban, hogy miért arra a mesére esett a választásod. A legügyesebbeket jutalmazzuk!

 

5. feladat

 

Rajzolj!

Válassz ki a kedvenc népmesédből egy jelenetet és rajzold le! A rajzodat kiállítjuk és jutalmazzuk!

Reméljük megtaláltad a Neked való feladatot! Hajrá!

 

4-es-orarend.jpg

 

 

 

 

 

4-es-orarend.jpg